Et lille bidrag med stor betydning

"Du får ikke noget personligt forhold til et girokort. Det giver bare lidt god samvittighed. Det er først, når du møder menneskene, du indser, at dit lille bidrag kan betyde så meget.” Det fortæller en norsk sponsor, Terje Valestrand, efter et besøg hos sponsorbarnet Emilsia. Nu forstår han bedre det behov, der er for udvikling i de lande, hvor BØRNEfonden arbejder.


Inden mødet med sit sponsorbarn Emilsia følte Terje Valestrand ikke, at han kendte hende godt. Bevares, han vidste gennem brevudvekslinger, at hun klarede sig godt i skolen, men han ønskede et tættere forhold til hende. Derfor tog han til Guatemala for at få et personligt indtryk af Emilsia og hendes familie.


En kilometer efter vand                           

Besøget hos familien står klart for Terje. Huset var et skur med jordgulv. Der var strøm, men ikke vand. Emilsia forklarede ham beroligende, at de kunne hente vand i en brønd én kilometer væk.

Hendes far var landarbejder. Arbejdet var forefaldende, og han kunne tjene, hvad der svarer til 20 kroner om dagen. Hvis der ikke var arbejde, var der ingen løn. Og så var der ingen mad.

Terje regnede sig frem til, at hvad han selv tjente på én dag, tjente Emilsias far på en måned. Emilsia selv skulle bruge sin ferie på at hjælpe sin mor med at sy.

Turen har fået Terje til at overveje alle de ting, han før tog for givet i sin hverdag.

”At vores lille bidrag hver måned betyder ufatteligt meget for denne fattige familie. Det har jeg ikke tænkt på før nu”, sammenfatter han.
Vil du også være sponsor?
Du kan hjælpe et barn med at få en bedre fremtid og sikre barnet en skolegang og en sund opvækst. Du støtter samtidig barnets familie.