Mød BØRNEfonden på Folkemødet

Mød BØRNEfonden på Folkemødet og vær med når CEO Bolette Christensen og formand Stine Bosse debatterer med politikere og erhvervsledere på BØRNEfondens #debatbænk om bl.a. FNs 17 Verdensmål, migration, job til unge i Afrika og partnerskaber mellem NGOer og virksomheder.

 

Trump koster liv – hvad gør vi?
16. juni kl. 11.15-12.15 i Røgeriets Eventtelt 1 (F11 Allinge Røgeri/Bibliotek)

 

Hvordan kan danske virksomheder og organisationer være med til at redde fattige kvinders liv?

Hundredtusindvis af piger og kvinder i verdens fattigste lande såvel som andre udsatte personer bl.a. hiv-positive bliver ramt af Trumps ”Global Gag Rule”, som fjerner livsvigtig adgang til sundhedsydelser, som er nødvendige for at overleve graviditet og fødsel. Det stiller verden i en ny situation og kræver, at øvrige lande og nye aktører går sammen i partnerskaber og udfylder det tomrum, som Trump og USA efterlader, for at nå FN’s verdensmål om sundhed. Men hvordan kommer vi i mål, og hvordan kan danske aktører bidrage til at realisere målet?

 

Stine Bosse og Thomas Skov i en samtale om migration
16. juni kl. 14.30-15.00 i PrimeTime (F5 Allinge Røgeri/Bibliotek)

Er det hjælp til selvhjælp, når vi hjælper ude i verden, og kan det gavne os selv?

 

Stine Bosse er formand for BØRNEfonden. Thomas Skov er journalist og tv-vært og besøgte BØRNEfonden i det vestafrikanske land Togo i 2009 som praktikant i tv-programmet Det Nye Talkshow - med Anders Lund Madsen.

Thomas Skov undersøger i denne samtale med Stine Bosse, hvorfor det kan betale sig at være sponsor for et barn i et fattigt land et helt andet sted i verden, og hvorfor det er hjælp til selvhjælp - både for de afrikanske samfund og for den enkelte dansker.

 

Kirsten Brosbøl & BØRNEfonden i debat om FN’s verdensmål

16. juni kl. 15.30-16.00 i PrimeTime (F5 Allinge Røgeri/Bibliotek)

FN’s verdensmål er udråbt som ny politisk ramme for praktisk talt hele verden. Men hvad kræver det?

Folketingsmedlem for Socialdemokratiet og tidligere minister Kirsten Brosbøl har taget initiativ til et nyt tværpolitisk netværk på Christiansborg for FN’s 17 verdensmål. Men hvorfor er verdensmålene egentlig så vigtige, og hvilken værdi kan de få for Danmark? I en debat om verdensmålene udforsker adm. direktør i BØRNEfonden, Bolette Christensen, og Kirsten Brosbøl mulighederne i verdensmålene, og hvad der skal til for, at vi når i mål i år 2030 med at indfri de 17 verdensmål.

 

Må man tjene penge på de fattige? UNDP, Novo Nordisk & BØRNEfonden
16. juni kl. 16.30-17.00 i PrimeTime (F5 Allinge Røgeri/Bibliotek)

Novo Nordisk, UNDP og BØRNEfonden i en debat om FN’s verdensmål.

 

Engang handlede samarbejdet mellem virksomheder og civilsamfundsorganisationer blot om donationer og velgørenhed. Men sådan er det ikke længere. FN’s 17 verdensmål giver mulighed for partnerskaber mellem virksomheder og organisationer, og bæredygtighed bliver en del af selve forretningen. Men er det overhovedet muligt, eller blokerer fordomme om profitmaksimerende virksomheder og godgørende NGO’er? Vice President i Novo Nordisk, Susanne Stormer, Direktør i UNDP Nordic Office, Camilla Brückner og adm. direktør i BØRNEfonden, Bolette Christensen, tager debatten om FN’s verdensmål og muligheden for partnerskaber på tværs af sektorer.

 

Ulla Tørnæs & Bolette Christensen: Hvordan får vi Afrikas unge i job?

17. juni kl. 10.30-11.00 i PrimeTime (F5 Allinge Røgeri/Bibliotek)

Afrika boomer med unge, og vi har verdens største ungegeneration. Problem eller potentiale?

 

Frem mod år 2050 vil den afrikanske befolkning blive fordoblet fra ca. 1,2 milliarder til 2,5 milliarder mennesker, og et stort antal arbejdsløse unge er en af de største udfordringer, Afrika står overfor. Men er det kun et problem, eller kan det blive et potentiale? Udvikling og jobskabelse er nøglen til at gøre de mange unge afrikanere til en mulighed og et potentiale. De afrikanske unge skal have et håb om en fremtid i deres egne lande.
Med vedtagelsen af FN’s 17 verdensmål er der blevet sat fokus på partnerskaber på tværs af sektorer. Hvordan udnytter vi de forskellige kompetencer til gavn for de mange unge?
Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) diskuterer mulige løsninger med adm. direktør i BØRNEfonden, Bolette Christensen.