BØRNEfonden får bevilling

BØRNEfonden får bevilling til at hjælpe skolebørn i konfliktplaget del af Mali

Flere end 4 millioner mennesker i Mali lever i områderne Mopti, Timbuktu, Gao og Kidal, og alle har været ramt af den usikkerhed, som den nordlige part af Mali har været ramt af. Nu har den svenske stiftelse Radiohjälpen bevilget et større beløb til den danske udviklingsorganisation BØRNEfonden og den svenske partner Barnfonden,  som skal gå til at få børn i skole i den konfliktplagede region.

Mopti-regionen i Mali har de senere år været hårdt ramt af konflikt og uro, hvilket har betydet, at adgangen til undervisning er utrolig begrænset for børnene og de unge i området. Takket være en større bevilling er BØRNEfonden nu tilstedeværende i regionen med et skoleprojekt, som skal hjælpe med at genopbygge lokalsamfundet og uddannelsessystemet.

 

”Børn, der går i skole, klarer sig bedre i livet. Fordi de kan læse og regne, får de også et bedre arbejde og mulighed for at trække sig selv ud af fattigdom. I den hårdt plagede Mopti-region betyder en velfungerende skole også, at børnene og samfundet får en form for normalitet, struktur og sikkerhed ind  i hverdagen, som giver håb i regionen. Uddannelse skaber udvikling i regionen,” lyder det fra BØRNEfondens CEO Bolette Christensen, som allerede har sat gang i aktiviteterne.

 

For øjeblikket er hver tredje skole i Mopti-regionen i Mali ude af funktion.  Projektet, som BØRNEfonden har fået bevilget er en reaktion på de enorme behov for at forbedre børns adgang til uddannelse, der er i det konfliktramte område.

 

”Ved at arbejde sammen med studerende, forældre, lærere, lokalsamfund og statslige institutioner, vil vores projekt komme til at mindske de skadelige virkninger al usikkerheden i regionen har. Projektet består primært i at styrke fællesskabs- og institutionel kapacitet til at levere en kvalitetsuddannelse og støtte lokale igangværende bestræbelser ved at genskabe og danne skolestyringskomiteer, ledelsesfremmende og oplysningskampagner til uddannelse, distribution af studentersæt og lærerens undervisningsmateriale samt  forbedring af WASH-faciliteter på skolerne,” forklarer Bolette Christensen.

 

Skoleprojektet i Mali foregår med finansiering fra Radiohjälpen: Musikhjälpen - et stort fundraising arrangement arrangeret af Sveriges Radio i december 2016.

 

Flere kommentarer

CEO i BØRNEfonden Bolette Christensen kan kontaktes gennem Head of Communication and Public Affairs Anna Rørbæk på +45 26210326.

 

BØRNEfonden har i 45 år arbejdet i nogle af verdens fattigste lande og er i dag en af Danmarks største privatfinansierede udviklingsorganisationer. I samarbejde med lokalsamfund, organisationer og myndigheder arbejder BØRNEfonden i 15-20 år i hvert lokalområde for at sikre en bæredygtig fremtid for børn, unge og familier.