Fotoudstilling: Et møde med stærke kvinder fra slummen

Den 12. april slog Plan BØRNEfonden og en af Danmarks største modefotografer, Signe Vilstrup, dørene op for en fotoudstilling om piger og unge kvinder i Kenyas slum. H.K.H. Kronprinsessen deltog ved ferniseringen.

Sarah var kun et barn, da hendes stedfar voldtog hende første gang. Som 14-årig blev hun gravid med hans barn. I dag kæmper hun for at passe sin skole og sin lille søn. Sarah er én af de 13 unge kvinder fra Kenyas værste slumområde, Kibera i Nairobi, der er hovedpersoner i udstillingen Transformation.


Dagens fernisering fandt sted på YUME, Sustainable Design Concept Store, i Københavns Nordhavn. Her blev H.K.H. Kronprinsessen modtaget af blandt andre Plan BØRNEfondens direktør, Gwen Wisti. Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, holdt åbningstalen, og omkring 150 indbudte gæster strømmede til.

H.K.H. Kronprinsessen blev vist rundt på udstillingen af modefotograf Signe Vilstrup. Til daglig er hun kunstneren bag kameraet i store, internationale fotoproduktioner. Men sammen med Plan BØRNEfonden har hun denne gang besøgt et af Kenyas værste slumområder, Kibera i Nairobi, for at fotografere stærke kvindeskæbner. Det gør hun med en æstetik, som står i skarp kontrast til den måde, piger og kvinder i slummen normalt fremstilles på.

Mit ønske har været at skildre kvinderne på en mere utraditionel måde end den sædvanlige rå reportagestil, man tit ser fra slummen. Se skønheden i stedet for skraldet og fokusere på kvindernes styrke og stolthed,” siger Signe Vilstrup. 

Alle de 13 unge kvinder og piger, der portrætteres i udstillingen, er vokset op under barske vilkår. Men de har også gennemgået en udvikling – en transformation. Udstillingen sætter fokus på vold og undertrykkelse af piger og kvinder. Et globalt problem med millioner af ofre hver eneste dag.

”Plan BØRNEfonden vil sætte ansigt og personlige historier på de udfordringer, som så mange piger og kvinder møder i verdens fattigste lande. Vi vil vise de modige og stærke unge kvinder, som de er,” udtaler Plan BØRNEfondens direktør, Gwen Wisti.

Udstillingen kan ses fra d. 13. – 30. april 2018 hos YUME, Sustainable Design Concept Store, Århusgade 138 A, 2150 Kbh., Nordhavn.

Åbningstider: Tirsdag - fredag fra kl. 11-18 og lørdag fra kl. 10 - 14


For yderligere information eller kommentarer:
Signe Holme, pressechef, Plan BØRNEfonden:
Signe.Holme@plandanmark.dk, tlf. 60 68 30 12

Signe Vilstrup:
Signe Vilstrup er en af Danmarks største modefotografer. Hun har modtaget adskillige priser for sit arbejde og har kunder som Vogue, Vanity Fair, Elle og internationale modebrands.  

Plan BØRNEfonden:
Plan BØRNEfonden er Danmarks største privatfinansierede udviklingsorganisation og en del af Plan International. Plan BØRNEfonden arbejder i mere end 70 lande for at sikre børn og unges rettigheder og ligestilling mellem piger og drenge.