Per Pallesen fik en god ide

BØRNEfondens ambassadør og mangeårige støtte Per Pallesen har i Benin set resultatet af GOBIvins mange donationer.

af: Gerhard Dall

 

”Det er en af de bedste ideer i mit liv,” siger skuespiller Per Pallesen om starten på et samarbejde, som på fem år har skaffet over en million kroner til børnehaver, skoler, brønde og latriner i Benin og Togo.

 

Som ambassadør og mangeårig sponsor i BØRNEfonden ville Per Pallesen gerne være med til at skabe en ekstra indtægt til udviklingsarbejdet i Afrika. Vin er hans hobby, og i 2011 kombinerede han de to ting ved at gå til sin gode ven Peter Sick, der er direktør for vindistributøren GOBIvin, og foreslå et samarbejde. Sammen fik de ideen om at lade en krone pr. solgt Nugan vinboks gå til BØRNEfondens projekter – og producenten Nugan i Australien gør det samme.

 

De to kroner pr. vinboks er på fem år blevet til næsten 1,1 mio. kroner, og samarbejdet fortsætter. Støtten har finansieret opførelsen af ni kombinerede skoler og børnehaver med tilhørende brønde og latriner i Togo og Benin. Det tiende byggeri sættes i gang i 2017.

 

Støtte giver udvikling

Som udsending for GOBIvin har Per Pallesen netop besøgt en af de nyeste børnehaver og skoler i landsbyen Houinhi i Benin. Her er plads til ca. 150 børn.

Der kunne lige blive plads til Per Pallesen på skolebænken

 

”Det var en stor oplevelse at se, hvordan støtten er med til at udvikle et lille samfund. Også lærernes arbejde imponerede mig. På få sekunder skaber de ro i klassen, og børnene er så entusiastiske for at lære. Vi så også børnehavens gamle, faldefærdige bygning, som nu er overtaget af flagermus. Fremskridtet er iøjnefaldende,” fortæller Per Pallesen, som rejste sammen med sin kone, Vivian Dencker.

 

Et rørende gensyn

Besøget bragte også et gensyn med Per Pallesens tidligere sponsorbarn Reine, som fylder 24 år i december. Hun er ved at afslutte en ungdomsuddannelse og begynder at studere til læge næste år.

Per Pallesens tidligere sponsorbarn, Reine, har en computer, der er med til at åbne muligheder, som hendes 91-årige far aldrig har haft.

 

 

”Det var vores tredje møde. Jeg besøgte hende for første gang for 18 år siden i forældrenes blikskur. Hun var genert og yndig, og det er hun stadig. For tre år siden var hun i gang med sin ungdomsuddannelse.

 

Jeg spurgte, om hun har en kæreste. Og jeg blev helt glad, da hun svarede: ”Nej, jeg skal først læse færdig til læge”, slutter Per Pallesen.

 

Efter hjemkomsten har han med stor begejstring fortalt om sit besøg i Benin, bl.a. i DR’s ”Aftenshowet” i starten af november.

 

Vil du være sponsor lige som Per Pallesen? Se her, hvor nemt det er at forandre et liv for et barn.

 


Gennem køb i vores webshop hjælper du bl.a. til, at risikoen for sygdomme bliver reduceret og at børn får en identitet

 

Alle børn har ret til en identitet, et navn og et statsborgerskab. Giv børn i Mali og Benin et bevis på deres rettigheder.
Giv en fødselsattest

 

Gennem seksualundervisning får de unge viden om, hvornår og hvordan de skal passe på sig selv og hinanden. 

Giv unge seksualundervisning