Sponsorbladet tæt på

Tæt På i januar 2018 fortæller om sammenlægningen af BØRNEfonden og Plan Danmark. Vores ambassadør Bubber har set resultaterne af BØRNEfondens 28 år lange indsats i Kap Verde, som nu kan klare sig selv. Han er overvældet og siger: ”Tak, kære sponsorer!”. Læs også om Danmarks Indsamling.

 

I oktober-nummeret 2017 kan du bl.a. læse om BØRNEfondens flotte resultater i Kap Verde, hvor fremgangen i uddannelse og velstand nu er så stor, at vi kan udfase vores aktiviteter. I Burkina Faso har vi gennem de sidste tre år forbedret undervisninge på 400 skoler. Mød også sponsorer på 6 og 8 år. 

  

Læs om BØRNEfondens arbejde for at bekæmpe vold mod børn i Togo - i skoler, på arbejdspladser og i hjemmene. Vi fortæller om de mange resultater af sponsorernes støtte i 2016 og om børnehaven, der fik et sponsorbarn. Mød også BØRNEfondens nyeste ambassadør. 


I januar-nummeret 2017 kan du blandt andet læse om den årlige Danmarks Indsamling og BØRNEfondens projekt til bekæmpelse af sult blandt børn i Mali og Burkina Faso. I en reportage fra Togo fortæller vi, hvordan sponsoratet gør en verden til forskel – både for sponsorbarnet, familien og lokalsamfundet.

 

I november-nummeret (#4 2016) sætter vi bl.a. fokus på den store befolkningsvækst i Afrika. Vi beskriver baggrund, udfordringer, muligheder og løsninger. Du kan også læse om vores ambassadør Per Pallesens besøg i Benin, hvor han så resultaterne af BØRNEfondens arbejde og mødte sit tidligere sponsorbarn.

 

I Tæt På (#3 2016) bringer vi et stort interview med BØRNEfondens formand Stine Bosse, som slår fast, at vi ikke kan takke vores støtter nok. Vi fortæller, at Mali nu sætter børn og unges rettigheder på skoleskemaet. Og du kan læse om vores nye samarbejdsaftale med Schneider Electric Foundation.


I maj-nummeret (#2 2016) fortæller vi om kvinders rolle i kampen for at styrke fattige lokalsamfund i Vestafrika. Folketingets udenrigsudvalg har besøgt et af vores projekter i Mali, og vi har indgået en spændende samarbejdsaftale med Dansk El-forbund.​
 

 

I februar-nummeret (#1 2016) kan du læse om resultaterne af 10 års Danmarks Indsamling. Vi har reportager om sponsorer, der har besøgt deres sponsorbørn i Togo og Burkina Faso, og vi præsenterer vores nye ambassadør, Camilla Andersen.

 

 

I november nummeret (#4 2015) skriver vi om vores nye ambassadør, skuespillerinden Sofie Gråbøl, og hendes indtryk fra første besøg i Togo. Du kan også læse om Adama, der aflyste at migrere til Europa og om, hvad donationerne går til.I september-nummeret (#3 2015) kan du læse om, hvordan BØRNEfonden har forvandlet en landsby i Togo. Vi skriver også om verdens nye 2030-mål, og vi fortæller om, hvordan LEGO-klodser gør børn i Vestafrika klogere.

I maj-nummeret (#2 2015) kan du læse om BØRNEfondens arbejde med at stoppe vold mod børn. Mød bl.a. 15-årige Yawo, der fik snittet fingerspidserne af, af sin lærer, som nu arbejder som ung-formidler i BØRNEfonden. Læs også om BØRNEfondens nye donation: en animationsfilm fra en Oscar-kandidat, og om at flere testamenterer arv til arbejdet for børn i Vestafrika.

I januar-nummeret (#1 2015) kan du læse om BØRNEfondens arbejde for at skaffe fødselsattester til børn i Togo. Projektet er en del af Danmarks Indsamling 2015. Du kan også læse om ebola-indsatsen i Mali, om Tirstrup Idrætsefterskole som løb 84.040 kroner ind til BØRNEfonden og meget andet.


I oktober-nummeret (#4 2014) af Tæt På kan du læse en stor reportage fra Bubbers rejse til Kap Verde, hvor BØRNEfondens mission er lykkes. Læs om hans rørende besøg med Katia, som er tidligere sponsorbarn i BØRNEfonden. Der er også billedereportage fra kulturnatten, portræt af Burkina Faso og meget mere.I september-nummeret (#3 2014) af Tæt På stiller vi skarpt på et meget vigtigt problem, som koster millioner af kvinder daglig lidelse: Kvindelig omskæring. BØRNEfonden kan i år fejre 20 års jubilæum i Benin, og du kan se hvilken kæmpe forskel 20 års arbejde har gjort i landet. Du kan også læse om Joe & The Juice og de 52 sponsorbørn, de støtter.

I juli-nummeret (#2 2014) går vi tæt på Eugénie, som i fem år har skabt udvikling i 10 landsbyer i Benin. To sponsorer fortæller om deres bevægende tur til Togo for at besøge det sponsorbarn, de støtter. Og vi stiller skarpt på VM i Brasilien og de negative konsekvenser, den store begivenhed har for de fattigste i Brasilien.

I marts-nummeret (#1 2014) skal vi møde Jørgen, der har været en tur i Brasilien for at besøge sponsorbarnet Lucas. Så har BØRNEfondens direktør Bolette Christensen og bestyrelsesformand Stine Bosse været i Kap Verde for at møde nogle tidligere sponsorbørn og se hvordan de har klaret det, og hvordan det går med udfasningen på øen.

I december nummeret af Tæt På (#4 2013) sætter vi fokus på fødselsattester. Du kan læse personlige historier om hvor vigtigt det er for børn at have en fødselsattest, uden den kan de nemlig ikke tage en eksamen og kan ende i børnearbejde.
Læs også børns egne oplevelser af vold og overgreb i en ny stor rapport.